EVENTS

LIVSÆNDRENDE OPLEVELSER FOR MENNESKER MED AUTISME

Foredrag ved Louise Egelund Jensen v. Autismecenter Vest


Foredraget henvender sig mest til professionelle, men pårørende og mennesker med autisme vil også kunne få noget ud af det.


Jeg blev som 17-årig diagnosticeret med Aspergers Syndrom efter lang tids spisevægring og mange års depressioner og andre vanskeligheder. Diagnosen for mig var en kæmpe lettelse og svaret på alle de spørgsmål jeg havde haft hele mit liv. Som 20-årig får jeg plads på bofællesskabet Asgaard, et midlertidigt opholdssted for voksne med Aspergers Syndrom, hvor de kan komme og lære, hvad de har brug for, inden de flytter i egen bolig. Jeg boede på Asgaard i 2½ år, inden jeg flyttede i egen lejlighed i Fredericia.


Sanser:

Foredraget henvender sig mest til professionelle, men pårørende og mennesker med autisme vil også kunne få noget ud af det.

Jeg går i det her oplæg i dybden med begrebet sanseoverfølsomhed. Det kan være svært for mange at forstå, hvordan det føles, når en eller flere sanser ikke virker helt som hos de fleste andre. Jeg vil prøve at forklare, hvordan det føles at have sanseforstyrrelser. Og hvorfor det er så vigtigt i samværet med mennesker med autisme, at der tages højde for sanseoverfølsomheden.

Jeg kommer ind på alle 7 sanser og hvordan de hver især påvirker mig.


Stress:

Jeg vil fortælle hvordan stress føles for en med autisme.

Jeg vil komme med konkrete eksempler på, hvad der stresser mig og vil prøve at beskrive hvorfor. Jeg vil også komme med forslag ti,l hvad jeg selv gør og hvad andre kan gøre for at hjælpe, når jeg er stresset. Endelig vil jeg også ved hjælp af Hejlskov/Uhrskovs stressmodel vise, hvordan man med struktur og god planlægning, ofte kan undgå, at stressniveauet bliver for højt.


PROGRAM:

09.30 – 10.30: Ankomst og morgenmad.

10.30 – 12.00: Sanser.

12.00 – 13.00: Frokost.

13.00 – 14.30. Følelser.


PRAKTISK

Pris: 695 kroner inkl. moms og inkl. fuld forplejning.

Adresse: Ringkøbingvej 108A, 7400 Herning v. Autismecenter Vest

Spørgsmål: rettes til Søren Dalgaard: sd@autismecentervest.dk

Billetkøb: sker igennem Place2Book senest 23 sep 2022